Najnowsze informacje o ATE

• Aktualności

ATE New Original – spełniający wymagania dotyczące wydajności i zrównoważonego rozwoju przyszłej mobilności

Z myślą o zmianach technologicznych i zrównoważonym rozwoju

Połączenie optymalnej wydajności z możliwie największą trwałością – oto misja nowej linii produktów ATE New Original. Wspiera warsztaty w pozycjonowaniu się jako partnerzy serwisowi w zakresie hamulców, napędów elektrycznych i zrównoważonego rozwoju. ATE New Original uzupełnia linię ATE Original, w ramach której Continental oferował wcześniej całe swoje europejskie portfolio komponentów hamulcowych. „Wszystkie produkty do układów hamulcowych nowej generacji będziemy łączyć w ramach linii produktów ATE New Original” – mówi Enno Straten, szef segmentu biznesowego Automotive Aftermarket w firmie Continental. „Czyniąc to, nie tylko podkreślamy twierdzenie premium, które wypracowaliśmy jako specjalista od hamulców z ponad 100-letnim doświadczeniem. Jednocześnie potwierdzamy naszego pionierskiego ducha, który od zawsze wyróżnia markę ATE, i pokazujemy, że w warsztacie jesteśmy dobrze przygotowani na przyszłe problemy.”

ATE New Original zaczyna od par ciernych dla hamulców tarczowych, które są dostosowane do wyższych wymagań elektromobilności. Tarcza hamulcowa i klocek hamulcowy są do siebie precyzyjnie dopasowane, dzięki czemu zapewniają optymalną kombinację żywotności, skuteczności hamowania, komfortu i trwałości.

Wiosną 2025 roku oferta ATE rozpocznie się od par hamulców ciernych do VW ID.3 i ID.4, TESLA Model S, Cupra Born i Polestar 2. W ciągu roku oferta będzie dalej poszerzana. Zapewnia to sprzedawcom detalicznym i warsztatom gamę produktów idealnie dostosowaną do rosnącej floty pojazdów elektrycznych, a także wspierającą zgodność z wymogami regulacyjnymi, takimi jak nadchodzące rozporządzenie Euro 7 w przyszłości. Zapewnia to między innymi redukcję emisji drobnego pyłu z układów hamulcowych.

Czy masz więcej pytań?

Odwiedź Strona produktu w celu uzyskania dalszych informacji lub prosimy o bezpośredni kontakt za pośrednictwem naszego Infolinia albo to Formularz kontaktowy